Zorgeloos repeteren met akoestisch plafondOns huis heeft drie verdiepingen. Op de hoogste verdieping is onze slaapkamer, op de middelste verdieping onze woonkamer en in de kelder heb ik een muziekkamer gebouwd. Ideaal om te repeteren met onze band. Maar na de eerste repetities werd mijn vrouw gek van het lawaai. Het leek alsof onze band in de huiskamer stond. Ik besloot daarom om een akoestisch plafond aan te leggen. Samen met een vriend hebben we bij een bouwmarkt vlokkenschuim gekocht om het plafond te isoleren. Het was helemaal niet moeilijk om een akoestisch plafond te bouwen. Ik was zelfs heel blij met het resultaat. In de kelder hebben we ook een leefgedeelte, dus het moest er mooi uitzien. Mijn vrouw was daarom helemaal niet blij met het akoestisch plafond dat ik had gemaakt. Volgens haar was het een lelijk plafond dat de hele ruimte sfeerloos maakte. Het geluidsoverlast was wel een stuk minder, maar dat was voor mijn vrouw niet genoeg. We gingen daarom op zoek naar een mooi akoestisch plafond.

Mooi en geluidsabsorberend akoestisch plafond

Op het internet zagen we dat er verschillende plafondspecialisten zijn. Deze zijn meestal ook gespecialiseerd in het bouwen van akoestische plafonds. We hebben bij een aantal bedrijven offertes opgevraagd. De offerte van NPS Plafonds zag er heel goed uit en we kregen van hen de snelste reactie. We besloten daarom om een akoestisch plafond bij NSP Plafonds te kopen. Via de website npsplafonds.be kon ik ervoor kiezen om me terug te laten bellen door de medewerkers van NSP Plafonds. Dat was een hele servicegerichte oplossing. Tijdens een telefonisch gesprek hebben we uitgebreid mijn wensen en de mogelijkheden besproken. Er zijn verschillende opties en we konden het plafond kiezen dat het beste bij onze woning aansloot. Dat was voor mijn vrouw natuurlijk geweldig. We hebben voor een wit plafond gekozen zodat onze kelder ruimtelijk oogt. Binnen een week stond er een medewerker van NPS Plafonds op de stoep. Ze namen hun eigen materiaal mee dus daar hadden we geen omkijken naar. Ze hebben het volgende voor ons gedaan:

  • Het oud isolatiemateriaal van het dak verwijderd;
  • Een polyester isolatiedeken tegen het oude plafond gemonteerd;
  • Een strak akoestisch plafond aangelegd.

Het resultaat was top. Het dak was naadloos aangebracht. Dat betekent dat er geen enkele naad zichtbaar was. Het dak was helemaal op maat gemaakt en het was daardoor perfect geschikt voor onze repetitieruimte. Daarnaast zorgde het dak voor een nog betere geluidsisolatie. Mijn vrouw kan rustig televisie kijken als ik met mijn vrienden aan het repeteren ben. Voor onze band is het ook geweldig. De akoestiek in de kelder is een stuk beter en daardoor klinkt de muziek die we maken veel mooier. Voorheen hadden we last van een galm. Dat is nu helemaal weg.

Geen onderhoud nodig

Het voordeel van het akoestisch plafond van NPS Plafonds is dat de kwaliteit zeer hoog is. Ik heb het dak al een lange tijd en ik hoef er niets aan te doen. Het plafond is nog helemaal goed en ik weet zeker dat het tientallen jaren meegaat. Voor onze badkamer dachten we ook een nieuw plafond nodig te hebben. Daar hebben we de monteur van het akoestisch plafond meteen even naar laten kijken. Hij gaf het advies om daar een spanplafond aan te laten brengen. Dat is een geweven doek met een vocht afstotende coating. Dat scheelde veel geld want het plafond hoefde daardoor niet helemaal vervangen te worden. De coating konden we door dezelfde monteur laten plaatsen. We waren ook zeer tevreden over het eindresultaat van de badkamer.