Het is oktober 2018 en de herfstvakantie staat voor de deur. De kinderen hebben een week vrij en zijn toe aan vakantie. Dit geldt overigens ook voor ons. Om een herfstdip te voorkomen en om in de vakantiestemming te blijven, besluiten we om er een week er tussenuit te gaan. Even opladen om vervolgens toe te leven naar de laatste maanden van het jaar. Maar, waar ga je dan naar toe? Tijdens deze periode van het jaar is een tentje op een camping veel te koud. Overdag kunnen de temperaturen al erg dalen, maar de nacht doorbrengen in een tent is niet te doen. Een hotelkamer werkt meestal ook niet met kinderen. Er is vaak te weinig te doen en kinderen worden dan vervelend. Niet bepaald bevorderlijk voor de vakantiestemming. Via een kennis werden wij getipt over parkvakanties. Dit kon wel eens de perfecte optie zijn. Het genot van een vakantie, maar toch de luxe van thuis. De keuze tussen tussen een bungalow of een chalet, waar je heerlijk tot rust kunt komen en geniet van de privacy die het biedt. Parkvakanties biedt vele opties om tot deze rust te komen, zowel dichtbij huis als iets verder weg. Parkvakanties zijn beschikbaar in iedere provincie van Nederland. Erg prettig, want dit bespaart tijd en brandstofkosten. Ideaal als je je moet beperken tot een weekend. Aangezien wij een week de tijd hadden, kozen we ervoor om het iets verderop te zoeken. Het werd de Ardennen in België. De bestemming was bekend, maar nu nog op zoek naar een passend park om de vakantie compleet te maken.

Mogelijkheden parkvakanties

Al snel kwamen wij terecht op de website parkvakanties.be. Op deze website is een overzicht te vinden van parkvakanties uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Je kunt op deze website in één oogopslag zien wat zij te bieden hebben. Op de website kwamen wij er direct achter hoe veel mogelijkheden alle parken hebben. Voor ieder wat wils. Populaire vakantieparken worden uitgelicht en van ieder vakantiepark zie je hoe veel locaties er door het hele land zijn. Je ziet meteen welke parken bij jou in de buurt zijn. Handig voor als je niet te ver weg wil. Je kunt ook aangeven welke thema voor jou de voorkeur heeft, zodat het helemaal past bij je eigen wensen. Hierbij valt te denken aan:

  • Vakantieparken aan zee.
  • Vakantieparken in de natuur.
  • Kindvriendelijke vakantie.
  • Boerderijvakantie.

Parkvakanties houdt daarnaast op hun website ook alle aanbiedingen, vroegboekkortingen en last minutes in de gaten. Op deze manier kun je naast een prettige bestemming ook nog eens op vakantie voor een hele fijne prijs. Zodoende krijg je het beste van allebei.  Dat is toch mooi meegenomen?

Eigen ervaring

Onze eigen keuze was gevallen op het vakantiepark van Center Parcs in de Ardennen. We hebben een heerlijke week gehad met elkaar. Het park bood de perfecte afwisseling voor het hele gezin. Actie in het zwembad met de kinderen, maar ook heerlijke ontspanning in onze eigen cottage. Op de fiets de omgeving verkennen of een ontspannen rondje wandelen op het park. Het restaurant op het park bood een veelzijdige kaart met een prima kwaliteit en prijs verhouding. De mogelijkheden op het vakantiepark waren eindeloos en daar hebben we de hele week van genoten. Na deze eerste ervaring met parkvakanties zijn wij helemaal om. De vele opties van parkvakanties past bij ons en wij weten zeker dat wij er nog eens terugkomen. Herken jij je hierin en ben je benieuwd wat parkvakanties allemaal te bieden heeft? Neem dan een kijkje op de website en laat je verrassen!