Iedere hondeneigenaar zou moeten investeren in een goede hondenborstel. Het borstelen van je hond heeft namelijk uiteenlopende voordelen waar je zeker gebruik van wilt maken.

  • Een mooiere vacht
  • Een betere band
  • Een betere bloedsomloop

Het borstelen met de hondenborstel doe je in eerste instantie natuurlijk om de klitten uit de vacht van je hond te halen. Mensen met langharige honden hebben dan ook al snel een hondenborstel in huis, want zij weten hoe vervelend het kan zijn als de klitten er niet uitgehaald worden. Als je dit namelijk te erg laat worden, dan kan dit een hoop jeuk en andere problemen voor je hond veroorzaken en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Hoe vaak je je hond moet borstelen hangt dus onder andere af van de lengte van het haar. Een kortharige hond zul je een stuk minder vaak hoeven borstelen dan een langharige hond, maar val zeker niet in de val dat je een kortharige hond nooit hoeft te borstelen. Dat zij eigenlijk geen klitten kunnen krijgen betekent natuurlijk nog niet dat zij geen voordeel hebben van de andere functionaliteiten van de hondenborstel. Zo wordt ook bij hen de bloedsomloop goed gestimuleerd wanneer je met de hondenborstel aan de slag gaat. En dit zul je zeker terug zien in de vacht van je hond. Het is dan ook zeker aan te raden om hier eens in de zoveel tijd aandacht aan te besteden.  Kijk snel op Tinki voor meer informatie.

Een betere band met je hond door de hondenborstel

Een hond vindt het over het algemeen heerlijk om aangeraakt te worden. Als jij je hond al wel eens borstelt dan zal je vast opvallen dat hij of zij hier enorm van geniet en het liefst niet wilt dat je ermee ophoudt. Het is net als geaaid worden, het voelt goed voor de hond om aandacht te krijgen. Ongemerkt bouw je dus aan een sterkere band met je hond als je met de hondenborstel aan de slag gaat. Je kunt dit natuurlijk al van jongs af aan doen. Een puppy is natuurlijk een stuk actiever en speelser dan een grotere hond. Je zult hierbij dus misschien merken dat ze het borstelen minder leuk vinden. Dit is niet waar, maar het is voor hen in het begin misschien een beetje vreemd. Laat ze hier dan ook langzaam aan wennen en zorg ervoor dat je het met enige regelmaat zult doen. Je pup zal er dan al snel aan wennen en zelfs gaan uitkijken naar de hondenborstel.

Heerlijk tijd met je hond doorbrengen

Een aantal keer per jaar is het misschien zelfs nog wel belangrijker om de hondenborstel erbij te pakken, namelijk wanneer je hond in de rui is. Wanneer de seizoenen wisselen, wisselt je hond ook van vacht. Tenslotte heeft hij of zij in de winter een dikkere vacht nodig dan in de zomer en dat resulteert in het verliezen van een hoop haar. Zowel kortharige als langharige honden doen dit en door met de hondenborstel aan de slag te gaan kun je een hoop losse haren die nog in de vacht zitten weghalen. Je vindt de haren tijdens zo’n periode vaak overal en dit maakt het jezelf net een stukje makkelijker. Voor het aanschaffen van een hondenborstel kun je het beste op de website Tinki.nl gaan kijken. Hier vind je niet alleen meer informatie over de borstel, maar ook kun je hier het aanbod van alle online dierenwinkels bekijken. Vervolgens kun jij heel erg makkelijk het product van jouw keuze aanschaffen bij de goedkoopste aanbieder. Wanneer je de bestelling eenmaal in huis hebt kun jij heerlijk de tijd gaan nemen om je hond te borstelen.