Naar Chili reizen is een unieke ervaring, wat je zeker een keer moet hebben gedaan, vinden wij hier bij Atacama. Wij organiseren al jaren persoonlijke reizen naar Zuid-Amerika en helpen jou graag de reis van je leven te hebben! Of je nu alleen naar Chili wilt reizen, of meerdere landen aan wilt doen, bij Atacama is alles mogelijk. Samen met jou stellen we een reisplan op, aan de hand van jouw eisen. Wil je graag simpel overnachten, of kies je juist voor luxe? Wil je lange wandeltochten maken, of juist helemaal tot rust komen op een cruise? Samen met jou kijken we naar wat er mogelijk is en plannen we je reis. Zo kun jij zorgeloos naar Chili reizen.

Naar Chili reizen met een gerust hart

Chili is een land van uitersten. Dat valt ook al gelijk op als je Chili bekijkt op een kaart. Het land ligt in een lange sliert langs de kust van Zuid-Amerika en kent dus een enorm divers klimaat. Van het warme noorden tot het onherbergzame en koude zuiden, je kunt in Chili alles meemaken. Aan de kust vindt je prachtige stadjes en kun je zelfs op een cruise over de stille oceaan. En in het oosten bevindt zich de Andes, een prachtig gebergte waar je eindeloos kunt genieten. En als je naar Chili gaat reizen dan kom je er eigenlijk niet omheen: je moet naar de Atacama woestijn. Dit is een van de droogste bestemmingen ter wereld en het heeft daarom een unieke sfeer. Je voelt je echt op andere planeet in de Atacama woestijn. Hier vind je naast een kurkdroge woestijn ook verschillende fascinerende natuurlijke elementen, zoals borrelende geisers, grillige maanlandschappen en een mozaïek van zoutvlaktes. Dit moet je zeker een keer gezien hebben. Een andere populaire keuze onder onze klanten die naar Chili reizen is een rondreis door Patagonië. Dit is een uitgestrekt gebied dat zich in het zuiden van Zuid-Amerika bevindt en ook een stuk van buurland Argentinië beslaat. Hier vindt je een onmetelijke wildernis met een zeer diverse natuur, waar je eindeloos van kunt genieten. Van de ijskappen tot de Straat van Magelaan in Vuurland, hier vind je het allemaal. Aan de kust vind je duizenden mistrijke fjorden met prachtige baaien, gletsjers en kliffen, waar je heerlijk kunt wandelen. Dit is echt een stukje ongerepte natuur, waar je weleens een van de weinige mensen in de weide omgeving kan zijn. Een unieke ervaring, om zo midden in de natuur te staan en te genieten van al het moois dat Chili te bieden heeft.

Een diverse land

Maar niet alleen Patagonië is een populaire bestemming onder onze klanten die naar Chili reizen. Wat dacht je van het noordelijk Merengebied? Hier vind je frisgroene bossen, die bijna altijd in een prachtige nevel gehuld zijn. Ook kun je vanuit Chili reizen naar Paaseiland, een uniek eiland voor de kust van Chili. Doordat dit eiland zo geïsoleerd ligt is er een unieke cultuur bewaard gebleven, waarvan de mysterieuze Moai beelden het bekendst zijn. Maar ook de natuur van Paaseiland is prachtig, met uitgedoofde vulkaankraters die helemaal overgroeid zijn. Paaseiland mag daarom met recht een paradijs genoemd worden, waar je zeker een keer geweest moet zijn. Wat je ook wilt doen als je naar Chili gaat reizen, bij Atacama kunnen wij je helpen. Samen met jou maken een persoonlijk reisplan, dat jou precies op de plekken brengt die jij wilt zien. Daarbij mag je uiteraard zelf kiezen wat voor luxeniveau je wilt en hoe jij de reis voor je ziet, zodat het een onvergetelijke ervaring wordt!